Friday, November 23, 2007

Oliverizat

Muşchi de porc in folie
Felia de muşchi de porc gata de fript va fi aşezată pe folia unsă in prealabil cu ulei de masline urmand a fi acoperită cu untdelemn. Se dă cu piper, cimbru, sare si opţional cu cateva felii, foarte subtiri, de telemea de oaie.
Se inveleşte in folie şi se pune pe gratarul cu capac, incins deja.
Separat a fost preparat un sos din trei părţi iaurt (scurs, fara zer), o parte smântâna şi o parte hrean la oţet (scurs). Se adauga ardei iute taiat fin, sare si un stropici de otet. In acest sos vor fi inmuiate (inaintea consumului) masline intregi fara sâmburi.
Ca garnitura sunt recomandaţi cartofi fierţi intregi, taiaţi mare apoi traşi in tigaie cât sa se topeasca un picuţ pe dupa laturi.
Carnea se ţine pe grătar timp de 45 de minute. Folia se desface dupa 10 minute de la oprirea focului.
Chiar sunt curios ce gust va avea mai ales că mi-a fost lene sa pregătesc garnitura si pe deasupra am fumat o ţigara când alegeam ingredientele pentru sos.
Andrei Vic.
P.S. Multumiri partenerului de gătit, Victoria Schizoid.

1. Acc cooking engineers sarea absoarbe caldura. Spre exemplu daca este amestecata in apa rece care va fi pusa la fiert, apa va fierbe mai greu. Daca este pusa dupa ce apa a inceput sa fiarba sarea stabilizeaza arderea prin inmagazinarea caldurii.
2. Folia de aluminiu nu se strange in jurul carnii pentru ca se va lipi iar carnea se va coace inegal din cauza pungilor de ulei.
3. Ardeiul iute se adauga "pe gustatelea" astfel incât sosul sa capete
sting-ul dorit .
4. (..)

No comments:

loing frones